Släktforskning

berättelser om min släkt

Om mig

Jag heter Inga-Lill Hultgren och bor tillsammans med min man Krister Hultgren cirka 3,5 mil söder om Söderköping i Sankt Anna. Min stora passion just nu är släktforskning och jag forskar på både min och min mans sida sedan 2002. Jag är uppväxt i Söderköpings tätort men bor alltså numera på landet. Mina arbetsplatser har jag haft i Söderköping, Norrköping och de sista sexton åren i Valdemarsvik. Sedan ett år tillbaka är jag pensionär och kan göra vad jag vill på dagarna.

Jag läser gärna och nu i helgen har jag läst en lite annorlunda bok som var mycket bra. Det är en kärlekshistoria och boken heter "Konsten att höra hjärtslag" och är skriven av Jan-Philipp Sendker.

"Innan floden tar oss" skriven av Helena Thorfinn är en jättebra och spännande bok om biståndsarbete i Bangladesh. Den handlar både om biståndsarbetarna och om den lokala befolkningen och deras överlevnad. En bok som är svår att lägga ifrån sig.

"Sophies historia" handlar om två kvinnor som lever i var sitt sekel. Den ena i första världskrigets skugga i Frankrike och den andra i London 2006. Författaren heter Jojo Moyes. Det här är också en bok som är svår att lägga ifrån sig.

"Lyckostigen" handlar om en ensamstående tvåbarnsmamma som har det kämpigt. Livet ändras betydligt när hon vinner en storvinst på lotto. En riktigt bra bok av Anna Fredriksson.

"Jag heter inte Miriam" skriven av Majgull Axelsson är en gripande historia från andra världskriget som slutar i nutid.

"Och bergen svarade" är en bok som handlar om en familjs olika livsöden med början i Afghanistan. Khaled Hosseini heter författaren och han har även skrivit böckerna Flyga drake och Tusen strålande solar.